De Corona crisis is een ongewone situatie en het raakt ons allemaal.

Het bestuur van de HOW is zich ervan bewust dat dit ook gevolgen zal hebben voor de huurders van Woonplus. Financiële gevolgen maar ook in het persoonlijke leven van mensen.

Het bestuur van de HOW heeft aan de directie van Woonplus gevraagd hoe de huurders van Woonplus in deze moeilijke tijd geholpen kunnen worden. Wat kan er gedaan worden bij betalingsproblemen, als mensen hun baan kwijt raken of zelfs kan de huur tijdelijk verlaagd moet worden. Allemaal vragen die de huurders van Woonplus zouden kunnen helpen.

Het maximale huurverhogingspercentage wordt voor 2021 op 0% gezet in de gereguleerde huursector. Voor huurders die een sociale woning huren betekent dit dat zij geen jaarlijkse huurverhoging krijgen, ook geen inkomensafhankelijke huurverhoging. Gemiddeld scheelt dit een huurder rond de zes euro per maand.

Woningcorporaties en grotere verhuurders worden tegemoet komen via de verhuurderheffing. Voor de kleinere  verhuurders wordt uitgezocht of er mogelijkheden voor tegemoetkoming zijn.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *