Over HOW Schiedam

Een relevante en gelijkwaardige gesprekspartner

Shape

Het bestuur laat zich inspireren door de oorsprong van woningcorporaties. Terug naar 1852 waar het allemaal begon met een initiatief van enkele Amsterdammers. Zij richtten de Vereniging ten behoeve der Arbeidsklasse op. Het ging om meer dan alleen de stenen, zij waren ervan overtuigd dat goede woningen de volksgezondheid voorruit hielpen. Bovenal werden woningen gezien als een middel om arbeiders een zetje te geven om zichzelf vooruit te helpen.

De woningopzichteressen haalden de huur op en kwamen als professionals ‘achter de voordeur’ bij huurders. Hun sociaal maatschappelijk werk hoorde bij de verantwoordelijkheid van de bouwvereniging. Aandacht voor leefbaarheid behoorde toen ookal tot de kern van het takenpakket van corporaties.

Missie

De missie van Stichting HOW is het zo goed mogelijk behartigen van de belangen van alle huurders en toekomstige huurders van woningen in beheer bij Woonplus Schiedam. We willen een professionele gesprekspartner zijn in de dialoog met Woonplus en de gemeente Schiedam.


Visie

HOW Schiedam maakt zich sterk voor goed sociaal verhuurderschap van Woonplus en zet zich in voor betaalbaar en kwalitatief wonen, leefbare wijken en het welzijn van huurders:

Het bestuur is een onafhankelijke, zelfbewuste en groeiende belangenbehartiger.

√ Het bestaansrecht van de HOW staat altijd centraal.

Het bestuur maakt haar eigen keuzes en wij koppelen kennis over de volkshuisvesting en organisaties terug naar onze achterban en laten zien welke doelen we nastreven.

Wij geven weloverwogen gevraagd en ongevraagd adviezen en delen onze meningen met Woonplus.

Het bestuur heeft een enorme verantwoordelijkheid, om namens ruim 12.000 huishoudens te spreken. Het is echt belangrijk dat huurders samen met elkaar opkomen voor hun eigen rechten. Samen sta je sterker en samen weet je meer! Alle huurders van Woonplus zijn van harte welkom om zich gratis en vrijblijvend in te schrijven als lid van de HOW. Daarnaast zijn alle huurders ook welkom in één van onze werkgroepen.