Het nieuwe college van Schiedam zet in op een schonere stad. Als één van de onderdelen hiervan zal Irado, in opdracht van de gemeente, experimenteren met de uitbreiding van de grofvuilavonden. 

Deze mobiele grofvuilinzameling is al bekend in Schiedam-Oost en er worden nu extra locaties toegevoegd in Groenoord, West, Zuid en Nieuwland. Hier kun je je grofvuil gescheiden inleveren.  In Nieuwland starten we op 20 maart van 18.00 tot 20.00 op het Lieftinckplein.

 

Wat is grofvuil?

Grofvuil is alles wat te groot is voor de afvalcontainers en wat niet gescheiden kan worden ingeleverd. Bijvoorbeeld een bankstel, wasmand, koffer, parasol of kinderwagen.

De aanbiedregels

·         Breng je grofvuil alleen tussen de aangegeven tijden naar het mobiele inzamelpunt. Een afspraak maken is niet nodig.

·         IJzer, hout, kunststof en andere herbruikbare materialen worden apart ingenomen en gesorteerd. Zo worden de afvalstromen optimaal gescheiden.

·         Afvalcoach Natascha is aanwezig om je op weg te helpen en vragen te beantwoorden.

·         Let op: niet alle soorten afval kunnen worden ingeleverd. De volgende zaken kun je alleen inleveren bij de milieustraat: grote elektrische apparaten, klein chemisch afval, TL-buizen, verf, puin, steen, zand en asbest.

En op andere dagen?

Zet grofvuil nooit naast de container neer. Breng het naar de milieustraat (Fokkerstraat 550, Schiedam). De milieustraat is open op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 8.00 en 16.00 uur. Let op: je hebt een milieupas nodig om toegang te krijgen tot de milieustraat. Dit is dezelfde pas als waarmee je de restafvalcontainers op straat opent.

Of maak een ophaalafspraak via www.irado.nl/grofvuil.

Meer informatie

Wil je weten waar en wanneer de mobiele grofvuilinzameling in jouw buurt is? Op de website van Irado vind je alle data en locaties: www.irado.nl/mobiele-grofvuilinzameling.

 

Grofvuilinzameling-poster-Nieuwland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *