De HOW heeft de afgelopen tijd actief de correspondentie tussen Woonplus en Het Collectief gevolgd. De HOW staat achter de huurders en de zorgen die zij hebben.

De HOW is er om te bemiddelen tussen huurders en Woonplus en in gevallen van conflict als een heelmeester te acteren.

Wij zijn echter geschrokken van de toon van beide partijen. Enerzijds heeft Het Collectief een aantal persoonlijke negatieve uitingen gedaan in de media tegenover dhr. Klep, directeur van Woonplus. Die uitspraken werpt de HOW zich verre van en verwerpt dit.

Tegelijkertijd zien wij in de reacties van Woonplus nog niet dat Woonplus opzoek gaat naar een oplossing waar beide partijen verder mee kunnen. Woonplus heeft ook een zorgtaak tegenover haar bewoners en dat zien we niet altijd terug in de handelswijze van Woonplus.

Op dit moment zien wij twee partijen die lijnrecht tegenover elkaar staan. De HOW wil graag een rol spelen om de partijen samen te laten kijken hoe tot een oplossing te komen; een oplossing die goed is voor Woonplus, maar ook voor de bewoners van het Albert van Raalteplein en de wijk Groenoord.

De huidige situatie schaadt iedereen; het zorgt niet voor een positieve uitkomst en is ook niet goed voor de toekomstige relatie tussen de bewoners en Woonplus. We staan aan het begin van een hele grote exercitie die nog jaren duurt, daarin is goede communicatie, vertrouwen, betrokkenheid en transparantie van groot belang.

Dat is een verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen. De HOW gaat hierover ook in gesprek met Woonplus en gaat binnenkort ook in gesprek met de RvC van Woonplus, die inmiddels ook op de hoogte is gebracht van de brief van Het Collectief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *