Vandaag is het bestuur in gesprek geweest met samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

SBB is een professionele organisatie in het hart van het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Zij voeren taken uit in opdracht van het ministerie van OCW, zoals het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, onder andere voor stages en leerbanen.

Erkend leerbedrijf  is een titel om trots op te zijn! HOW Schiedam ziet dit als een kans om leergierige en gemotiveerde studenten een kans te bieden om zich te ontwikkelen en ervaring op te doen.

Wij kunnen studenten een goede en veilige werkplek aanbieden die aansluit bij de opleiding die de student uitoefent.

Luciano Summerville, adviseur praktijkleren is bij ons op locatie geweest en heeft ons uitgelegd waarom het zo belangrijk is om studenten op te leiden. Daarnaast hebben wij als leerbedrijf een groot verantwoordelijkheid.

Er werd kritisch gekeken naar de HOW als leerbedrijf, de werkplekken, werkzaamheden en uiteraard werden de stagebegeleiders flink bevraagd.

SBB geeft niet alleen erkenningen af, maar ondersteunt leerbedrijven ook door verschillende cursussen aan te bieden en zij denken met je mee, wat erg fijn is voor een leerbedrijf die voor het eerst stagiaires gaat opleiden.

Wij zijn een erkend leerbedrijf wat is jouw superkracht?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *